REKTÖR İLK ZİYARETİNİ ULUBEY'E GERÇEKLEŞTİRDİ

rektor ulubey

29 Ağustos 2019 - Perşembe

_________________________________

REKTÖR PROF. DR. ALİ AKDOĞAN İLK ZİYARETİNİ ULUBEY'E GERÇEKLEŞTİRDİ

Ordu ÜniversiteSİ Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, ilçe ziyaretlerinden ilkini Ulubey ilçesine gerçekleştirdi. Ulubey programına Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan’ı makamında ziyaret ederek başladı.

Gerçekleştirilen ziyaret kapsamında Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan; yapılması planlanan Ulubey Meslek Yüksekokulu inşaat alanı, kız öğrenci yurdu, Meslek Yüksekokulunun akademik ve fiziki yapılanması gibi pek çok konuda Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan ve Ulubey MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Serkan Güney’den bilgi aldı.

 

KIZ ÖĞRENCİ YORDU YENİDEN FAALİYETE GEÇİYOR

Yaklaşık 600 öğrencisi bulunan Meslek Yüksekokulu yanındaki kız öğrenci yurdunun tekrar faaliyete geçirileceğinin altını çizen Rektör Akdoğan, öğrenci mağduriyetinin yaşanmaması için gerekli çalışmaların en yakın zamanda başlatılacağına dikkat çekti.

 

MESLEK YÜKSEKOKULU PROJESİ ULUBEY'İN ÖNÜNÜ AÇACAK

Programın devamında Rektör Akdoğan, Ulubey Meslek Yüksekokuluna Orman İşletme Genel Müdürlüğü tarafından tahsis edilen 5.5 dönüm arazi ve 1500 metrekare taban alan üzerine yapılması planlanan ve 6 bin metrekare kapalı alana sahip olacak olan yeni binanın yapım işleriyle ilgili Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan’dan bilgi aldı. Yapılan incelemelerin ardından açıklama yapan Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Mevcut kız öğrenci yurdunun Üniversite bünyesinde yeniden açılacağını müjdelerken, Meslek Yüksekokulunun yeni projesinin hayata geçirilmesi için çalışmaların hemen başlatılacağını açıkladı.

 

Rektör Akdoğan, “Ulubey Meslek Yüksekokulumuzu ziyaret ederek öğrenci sayısı, akademik ve fiziki yapılanma konusunda bilgiler alarak Kız Öğrenci Yurdu’nda incelemelerde bulunduk. 100’e yakın kız öğrencimize hizmet verecek olan yurdumuzu Üniversitemiz ve Ulubey Belediye Başkanlığımızın iş birliğinde eğitim öğretim dönemi başlamadan en yakın zamanda faaliyete geçireceğiz. Önceliğimiz kız evlatlarımızın barınması yönünde olup eğer oluşturabilirsek erkek öğrencilerimiz için de aynı şartları sağlamak isteriz. Burada geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızın can, mal, emniyet konusunda ailelerin rahat uyumaları için devletin maddi ve manevi tüm imkanlarını bu milletin evlatlarına sunma gayretindeyiz. Bununla birlikte yeni yapılması planlanan Ulubey Meslek Yüksekokulu binamızla ilgili olarak da Üniversitemizin ilgili birimleri ile Ulubey Belediyesinin ortak çalışmaları sonucunda gerekli alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından Üniversitemize yakışan güzel bir eğitim binası oluşturmayı düşünmekteyiz.” şeklinde konuştu.

 

Başkan Türkcan," Ordu Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Ali Akdoğan hocamızın ilk ziyaretini ilçemize gerçekleştirmesi bizleri mutlu etti. Değerli hocamıza teşekkür ediyorum. İlçemiz ve öğrencilerimiz için önem arz eden Kız Öğrenci Yurdu ve Meslek Yüksek Okulu projelerimizi yerinde inceleme fırsatı bulduk. Ordu Üniversitemiz ile işbirliği içinde öncelikli meselemiz olan Kız Öğrenci Yurdunu faaliyete geçireceğiz. Ulubey Meslek Yüksek Okulu projemize de zaman kaybetmeden başlayacağız. Bizleri kırmayıp, ilk ziyaretini ilçemize gerçekleştirmesi sebebiyle de hocamıza hemşehrilerim adına ayrıca teşekkür ediyorum."dedi.