BAŞKAN TÜRKCAN ÇAMBAŞI AĞAÇ DİKİM TÖRENİNE KATILDI

cambasiagacdikme

 

Ordu Valisi Sayın Seddar Yavuz ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler'in katılımıyla Çambaşı Yaylasında bulunan Kayak Merkezinde Ağaç Dikim Töreni düzenlendi. Törene katılan Başkan Türkcan; "Bölgemizin gözde turizm merkezi haline gelen Çambaşı Yaylamızda Barış Pınarı Harekâtı dolayısıyla şehit olan P. Söz. Er Ahmet Topçu kardeşimizin adını vererek oluşturulan hatıra ormanımızda ağaç dikmek çok anlamlı oldu. Gururluyuz, onurluyuz. Mehmetçiğimiz yine destam yazıyor. Rabbim Kahraman Ordumuzun yar ve yardımcısı olsun. Şehitlerimize rahmet geride kalan ailelerine sevdiklerine sabır diliyorum."

 

BARIŞ PINARI HAREKÂTI HATIRA ORMANI OLUŞTURULDU

 

Ordu’nun Kabadüz ilçesine bağlı 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası’nda daha yeşil bir Türkiye ve gelecek nesillere çevre bilinci oluşturmak amacıyla hatıra ormanı oluşturuldu. Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan hatıra ormanında Barış Pınarı Harekâtı ve harekât sırasında şehit olan P. Söz. Er Ahmet Topçu da unutulmadı. Ağaç dikimi gerçekleştirilen hatıra ormanına ‘Barış Pınarı Harekâtı Şehidi P. Söz. Er Ahmet Topçu’ ismi verildi.

Çambaşı Yaylası’nda düzenlenen törenle 800 ladinin toprakla buluşturulduğunu ifade eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, ağaç sayısını gelecek yıl 2 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

 

“HAREKÂTIN VE ŞEHİDİMİZİN ADI BU ORMANDA YAŞATILACAK”

Ağaç dikimi töreninde konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Bizim bölgemiz yeşil bir bölge ama şehrimizde ağaç eksikliği var. Bu vesileyle Çambaşı Doğa Tesisine ağaçlandırma projeleriyle katkıda bulunduk. Bu çalışma turizm açısından da son derece önemli bir adım oldu. Barış Pınarı Harekâtı dolayısıyla şehit olan P. Söz. Er Ahmet Topçu kardeşimizin adını da oluşturduğumuz hatıra ormanımıza veriyoruz. Bu vesileyle hatıra ormanımızın adını Barış Pınarı Harekâtı Şehidi P. Söz. Er Ahmet Topçu Hatıra Ormanı olarak belirledik. Böylece Barış Pınarı Harekâtı ve harekât sırasında şehit olan kardeşimiz P. Söz. Er Ahmet Topçu’nun ismi hatıra ormanımızda yaşatılacak” dedi.